NYX Pigments: Nude Diaphane & Walnut Noix || Review ||

I remember when I bought my first pigment ever, it was from a drugstore brand Essence. It completely revolutionized the way I did my makeup because it was extremely pigmented (as the name suggests) and I didn't have to pack the color on for 5 minutes to get the intensity that I want. The truth is that many years have passed since then and regular eyeshadows have improved a lot, but pigments are still on my list of favorite products. The only downside is that they mostly come in a loose form, so they can get a bit messy.

         *Sjećam se kada sam kupila prvi pigment, bio je od drogerijskog brenda Essence. Totalno je revolucionizirao način na koji sam se šminkala jer je bio veoma pigmentiran (kao što i samo ime govori) i nisam ga morala nanositi 5 minuta da bih dobila željeni intenzitet. Istina, od tada je prošlo mnogo vremena i obične sjenke su mnogo napredovale ali pigmenti i dalje ostaju na listi mojih omiljenih proizvoda. Jedina loša strana je što većinom dolaze u praškastom obliku, pa znaju se rasipati i biti malo neuredni. 


I picked up two NYX pigments in the shades Nude Diaphane (light gold, beige shade) and Walnut Noix (rich brown with bronze micro-glitter) and I definitely want to get more. Both of them offer amazing pigmentation even with just one swipe of the brush. They are very true to color and they even look good without a primer, although it is s step I would never skip because I don't want all the hard work I did on my eyes to crease. When used with a primer, both of them get a more intense, metallic finish. You can see that they are very intense, but it is possible to do a sheer layer to get a more toned-down look.
I just have to say that I am not wowed with the packaging, since it it pretty unpractical. It would have been much better if the opening were wider but with holes on top so not much product could come out at once, or even a net like my The Body Shop pigment.

         *Kupila sam dva NYX pigmenta u nijansama Nude Diaphane (svijetlo zlatna, bež nijansa) i Walnut Noix (bogata smeđa sa bronzanim mikro šljokicama) i definitivno želim da ih kupim još. Obje nijanse nude odličnu pigmentaciju čak i samo sa jednim pokretom kista. Boja u pakovanju je ona koju dobijete kada nanesete proizvod. Izgledaju dobro i bez baze (prajmera), iako je to korak koji ja nikada ne bih preskočila jer ne želim da mi se sav trud koji sam uložila u nanošenje sjenki skupi u pregibu oka. Kada se koriste sa prajmerom postanu dosta intenzivnije i dobiju metalik završetak. Možete vidjeti da su veoma intenzivni, ali moguće je nanijeti tanji sloj da bi se dobio malo blaži izgled. 
Moram reći da nisam baš oduševljena pakovanjem jer je prilično nepraktično. Bilo bi mnogo bolje kada bi otvor bio širi, ali sa rupicama na površini tako da ne bi moglo previše proizvoda izaći odjednom kao što je sada slučaj. Još jedno rješenje bi bila mrežica poput na The Body Shop pigmentima.


Nude Diaphane is the first NYX pigment that I bought. I love using it on my lid, in the inner corner and even as a cheek and nose highlight. The shade is perfect for that. I just use a blending brush and carefully place it on the apples of my cheeks. It is great when you want an intense highlight and it is definitely not for the shy girls. 
It is very easy to apply and blend, so you won't have any problems when trying to work with it. I would suggest using a synthetic brush when applying. The only thing I would be wary of, is the fallout. Since this is a loose product, it is only natural that there is going do be some fallout. My advice is to either first do your eyes and then wipe the undereye area if it got messy, or to shake the excess of product off of the brush before applying it (which is something you should do anyways). When applied, it won't until you decide to remove it, it even stays bright on the cheeks during the whole day.  

         *Nude Diaphane je prvi NYX pigment koji sam kupila. Volim ga koristiti na pokretnom kapku, u unutarnjem kutu, a čak i kao hajlajt za jagodice i nos. Ova nijansa je savršena za to. Koristim kist za blendanje i pažljivo nanesem na jagodice. Odličan je kada želite intenzivan hajlajt i definitivno nije za stidljive djevoljke. 
Proizvod je veoma jednostavan za nanijeti i blendati. Predložila bih da koristite sintetički kist kada ga nanosite. Jedina stvar zbog koje bi trebalo malo više opreza, je to trušenje. S obzirom da proizvod dolazi u formi praha, za očekivati je da će biti trušenja. Moj savjet je da prvo uradite šminku na očima o obrišete područje ispod očiju ukoliko se pigment našao tu, ili da jednostavno otresete kist prije nego što počnete nanositi proizvod (što bi svakako trebali uraditi). Pigment se ne pomjera dok ga vi ne odlučite skinuti, čak i na jagodicama ostaje intenzivan čitav dan. 



Walnut Noix is a beautiful rich, warm brown shade. I only use it on my lid because it has a metallic finish and it absolutely wouldn't look good in the crease. I always wear my eyeshadows and pigments with a primer, so I don't know how they would hold up without it. Walnut Noix stays put all day on top of a primer. It has the same texture as Nude Diaphane and it is very easy to work with and to blend. 

         *Walnut Noix je divna bogata, topla smeđa nijansa. Koristim je samo na kapku jer ima metalik finiš i ne bi izgledala dobro u pregibu oka. Uvijek nanosim sjene i pigmente preko prajmera, tako da ne znam kako bi izdržali bez njega. Walnut Noix ostaje na mjestu čitav dan kada je nanešen preko prajmera. Ima istu teksturu kao Nude Diaphane i veoma je jednostavno raditi s njim i blendati ga.




Have you tried any pigments? Tell me about your experiences.
         *Jeste li vi probali neke pigmente? Recite mi o svojim iskustvima. 

XOXO, Ayesha
Share on Google Plus

About Ayesha

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

7 comments:

  1. Mnogoo mi se dopadaju, a fotke su ti odlicne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala ti :) Mislim da su definitivno neophodni, pogotovo Nude Diaphane :D

      Delete
  2. Predivno izgledaju, odavno ih već mjerkam al' ne mogu da se odlučim za nijansu :)

    ReplyDelete
  3. Ovaj nude je prelijep :D Vjeruj mi da ja nikako ne koristim pigmente, ne privlače me osim ovako kad ugledam nekog ljepotana haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja ih bas volim, samo sto su malo neuredni. Nude Diaphane ti treba u zivotu haha super je i za highlight na jagodicama

      Delete
  4. Divan post draga :*
    Baš bih voljela probati ovaj proizvod .
    Pogledaj moj blog i novi post o trikovima i savjetima za savršen torbu .
    Zaprati moj blog ako ti se svidi .
    Možemo biti odlične internet prijateljice !
    http://herecomesajla.blogspot.ba/

    ReplyDelete